neděle 25. března 2012

Jaro kam se podíváš

Je neuvěřitelné, jak jaro v lidech probouzí pozitivní náladu. Když zavítalo konečně i k nám na seber a poslední zbytky sněhu pod náporem slunečních paprsků konečně zmizely, objevily se v ulicích spousty lidí, kteří byli celou zimu zalezlí doma. Najednou se ulice hemží barevnými kreacemi, odvážným líčením a někteří lidé snad naznali, že začalo dokonce léto vylezli v krátkém (teplota u nás dnes kolem 13-15°C na slunku max 20). Slunce má neuvěřitelnou moc jak nad fyzickým, tak nad psychickým stavem každého z nás. Není divu, že ve skandinávii je největší procento sebevražd a prohibice neb tam slunce nevyleze skoro celou zimu pořádně nad obzor.

Ze všech výloh na mě koukají krásné barevné džíny (někdy až dost ujeté) a volají:" Kup si nás, budeš in!". Obchodníci mají po delší odmlce zase pré. Nevím jak na vás, ale na mě jaro působí tak, že už konečně mám po naší severské zimě chuť hodit šusťáky a bundu do kouta a koupit si něco hooodně barevného. Podobně to má i s makeupem. Pryč s mastnými zimními krémy a chce to jít do něčeho svěžího.

Pár tipů bych pro Vás přece jenom měla. Můžete to brát jako inspiraci, protože samozřejmě každému vyhovuje něco jiného. Začněme tedy u sebe a od základu.

  • Nedávno jsem tu zmínila novou Ecobeauty řadu od Oriflamu a myslím, že na jaro se perfektně hodí, protože má velmi lehké složení a vyhlazující sametový efekt, navíc je ekologická a bez testování na zvířatech (jako všechny výrobky Oriflame) Vhodná pro všechny tipy pleti, můžete využít celou řadu (D,N,O krémy) a teď nově i tónované podkladové krémy v 5ti odstínech. Jedná se o certifikovanou kosmetiku s faitradovým přístupem. 95% přírodních složek garantuje ECO CERT, Vegan garantuje žádné živočišné složky při výrobě ani ve výsledném výrobku. Fairtrade garantuje odpovědnost k obnovitelným a udržitelným zdrojů, odpovědný přístup k výrobnímu procesu, nevyužívání dětské práce, přijatelné pracovní podmínky. FSC zase dřevo z ekologického mýcení a dále také plně odbouratelné obaly a garance recyklovatelnosti složek, které se dostanou omýváním zpět do oběhu vody.

  • Poslední dobou na mě všude křičí z reklamních a mediálních akcí BB krém od Garnier. Rozhodně stojí za vyzkoušení, navíc DM má na něj slevový kupon, volně stažitelný z jejich stránek na 25% slevu ze 199,- Co jsem se dočetla na netu, jsou tedy prý lepší korejské značky, protože tam se používají BB krémy již dávno. Např. na aukru se dá sehnat hned několik značek. Dají se dokonce objednat i vzorky, což doporučuji, protože krémy nejsou zrovna levné. Jejich efekt se zdá přímo kouzelný dle popsaných názorů a zkušeností. Nabyla jsem dojmu, že ho samozřejmě musím nutně mít. Takže asi brzo poběžím do DM ;-)

  • Vím, že je to už starší řada, ale já ji objevila poměrně nedávno. Naprosto mě dostal desing. Skvělá je rtěnka odstínu Nude. No posuďte sami krásné jarní doplňky, co nesmí chybět v žádné kabelce či kosmetické taštice.  Vskutku povedené designérské dílko s puncem přírodní kosmetiky i pro ženy s citlivější pletí.
Co se týče lesků na rty, objevila jsem jeden, který by měl vydržet až 7 hodin. Výběr odstínů je pěkný. Jmenuje se Oriflame Eternal Gloss. Měl by mít extrémně dlouhotrvající složení. Díky pružnému a vytvarovanému aplikátoru je přesný a dobře se s ním pracuje.


Jarní look vám jistě také vyčaruje třívrstvá květinová rtěnka v krásném obalu. Barvy jsou vyloženě jarní,poměrně syté odstíny. Rtěnka s balzámem a leskem vás jistě osloví a její nanášení je nadmíru příjemné, protože se jako klasická mastná rtěnka netváří. Bude Vám připomínat spíše balzám. Alternativou by byla Oriflame beauty love, skvělá se srdíčkem uvnitř.


 A ještě ke stínům. Nebojte se výraznějších barev, jaro s toho přímo žádá. Kouřové líčení a černé linky můžete odložit zase na chladnější měsíce, pojďte do barev! Na trhu je široká škála očních stínů. Když se setkávám s názorem, že stíny nedrží, tak říkám:" použijte fixátor" je to jednoduché, má ho Oriflame i Alverde. Nanesete na víčko a stíny drží jako přibité celý den. To samé lze uskutečnit i s makeupem, podkladovým krémem. Perfektní vzhled Vám pak vydrží v práci dlouhé hodiny bez viditelného opotřebené nanesených vrstev. Skvělá pomůcka, pokud nemáte možnost se přelíčit.
Tyto trio stíny od Oriflame mají nádhernou krabičku s výsuvným patrem pro úschovu štětečku a aplikátoru k doladění výsledného efektu. Jsou super pro party a decentnější líčení. Mám je vyzkoušené a jsou skvělé.



Tento skvělý pudr s projasňujícími perličkami jsem nedávno s kamarádkou objevila v DM drogerii, pokud by se Vám zdál příliš blyštivý, tak jednoduše odeberte pár třpytivých kuliček a nahraďte je klasickými kuličkami z jiného pudru nebo naopak do klasického pudru přidejte pár třpytivých. Můžete jím např. zvýraznit jen líčka pro mladistvý jarní vzhled.











4 komentáře:

  1. ja som po precitani viacerych recenzi na BB krem zase nadobudôla dojem, ze ho ozaj nepotrebuje:), uz aj preto, ze nemam peknu plet a tento je vlastne len tonovaci krem, ktory s tymi azijskymi moc spolocne nema..

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Nemám také dokonalou pleť, ale už jsem si koupila několik výrobků, které v recenzních lidé vychvalovaly a efekt nebyl takový. Chci jen říct, že ať už je špatný nebo dobrý, každému bude nejspíš sedět jinak. Ale souhlasím s tebou v tom, že od Garnieru bude nejspíš jen tónovaný krém a to raději zvolím nějaký jiný podkladový s lepším složením. Díky za tvůj komentář :-)

    OdpovědětVymazat
  3. krásný článek :) zrovna tohle jaro bych ráda vyzkoušela výraznější barvy očních stínů,třeba zelenou nebo hodně růžovou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, děkuji :-)Já myslím, že se nemusíš výraznějšího líčení vůbec bát. Nakonec s kouřovkami chodí snad každá, tak je fajn, když se někdo odváží do něčeho nevšedního ;)Já mám metalickou hodně růžovou tužku od Very me a když to vyloženě nepřeženeš, tak to vypadá opravdu dost dobře! Skvěle vypadají i fialové stíny, zvlášť na brunetkách;)

      Vymazat